Η χρήση πολυολών συνοδεύεται και με επιπρόσθετες πληροφορίες στην συσκευασία.

Οι πολυόλες είναι γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα στην βιομηχανία τροφίμων. Πρόκειται για μια ομάδα υδατανθράκων χαμηλής απορρόφησης από τον ανθρώπινο οργανισμό.  Δεν επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, όσο τα φυσικά σάκχαρα των τροφών και αφετέρου έχουν χαμηλότερη θερμιδική απόδοση από αυτά (2,4 θερμίδες έναντι 4 θερμίδων ανά γραμμάριο που έχει η ζάχαρη). Οι πολυόλες (ή σακχαροαλκοόλες) έχουν χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλείς ουσίες. Η μόνη "παρενέργεια" που μπορεί να προκύψει από την κατανάλωση τέτοιων ουσιών, είναι η υπακτική δράση και αυτό συμβαίνει σε πολύ μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης. Η προειδοποίηση αυτή της παρενέργειας μπορεί να αποτελέσει επιπρόσθετη επισήμανση στην συσκευασία των τροφίμων που περιέχουν πολυόλες. Μια τέτοια επισήμανση θα ήταν 


"ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. EXCESSIVE CONSUMPTION MAY HAVE A LAXATIVE EFFECT.''


Δύο από τις πιο δημοφιλείς πολυόλες που συναντάμε στα τρόφιμα είναι η ξυλιτόλη (βλέπε εικόνα) και η μαλτιτόλη, με γλυκαντική ισχύ όμοια με τη ζάχαρη.